☰ Menu

Omgeving

Camping ’t Eikenbos, echt Achterhoek met een prachtige natuur, optimale gastvrijheid en veel rust. Zodra u de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt, merkt u het direct. De weg is niet recht. Door de groene bossen, langs grote bomen en om boerderijen heen slingert het weggetje. Om de zoveel meter een ander uitzicht. Houtwallen, boerderijen, bomengoepen en akkerland en af en toe een vergezicht. Daarom wordt het landschap van de Achterhoek wel een coulissenlandschap genoemd.

Met het centrum van het gezellige dorp Varsseveld met alle voorzieningen - ook voor de dagelijkse boodschappen - en op fietsafstand is camping ’t Eikenbos een uitgelezen basisplaats voor uw vakanties. Op loopafstand vindt u de koffieboerderij ‘Groot- Nibbelink’ waar u kunt genieten een kop koffie of een ijsje. Ook is er een grote speeltuin waar  uw kinderen of kleinkinderen heerlijk hun gang kunnen gaan...  Maak een fietstocht door de mooie landerijen ,de prachtig aangelegde fietspaden (fietsknooppunt loopt voor de camping langs), de bossen, leuke oude stadjes zoals Bredevoort, Doesburg en Bronckhorst zijn zeker de moeite waard. Met ongeveer 12 km bent u al in Duitsland, waar u bv Kasteel Anholt kunt bekijken of een bezoek brengen aan de stad Bocholt.

Achterhoekse mentaliteit

De Achterhoeker is gastvrij en vriendelijk, zegt altijd iedereen goedendag. Hij is behulpzaam, bescheiden en zoekt altijd de samenwerking. Afspraak is afspraak en niet teveel gekke of rare dingen doen. Hij houdt van anpakken en d’r an. maar ook van feesten. Over het algemeen houdt de Achterhoeker niet van nøhlen ofwel zeuren. Hij is oprecht en integer, maar soms durft hij even geen ‘nee’ te zeggen; dan zegt hij jao jao.